Zasedání správní rady

Zasedání správní rady proběhlo za účasti 19 členů správní rady, výkonného ředitele, tiskové mluvčí a 1 hosta 13. června 2024 v hotelu Kraskov nedaleko Pardubic.

Správní rada projednávala následující agendu:

• z legislativy
    • novela vyhlášky č. 408/2015 Sb., o Pravidlech trhu s elektřinou a aktivity SDP ČR související se snahou o změnu ve vyhlášce – zamítnutí námitek SDP ČR ze strany ERÚ;
    • výsledky jednání na Ministerstvu zdravotnictví o návrh SDP ČR na změnu vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 260/2023 Sb., o stanovení podmínek zdravotní způsobilosti osob k provozovaní dráhy a drážní dopravy;
    • Vyhlášky Ministerstva dopravy č. 296/2010 Sb. ze dne 20. října 2010 o postupech pro sestavení finančního modelu a určení maximální výše kompenzace – odpisování majetku pořízeného z dotace a problematika finanční kompenzace;
    • zákon o dráhách a související vyhlášky (informace podal tajemník OS Tramvajové tratě);
  • zpráva z namátkové kontroly hospodaření SDP ČR za předchozí rok, kterou předložila předsedkyně Kontrolní a revizní komise, konstatovala, že účetnictví je vedeno řádně a svědomitě a je postupováno dle platných zákonů a norem.
  • předseda sdružení seznámil správní radu s průběhem jednání na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, které proběhlo 3. června v Brně. Vyzdvihl pozitivní přístup vrcholných zástupců úřadu, kteří se snažili pochopit problémy, jež dopravní podniky trápí, a hledali i možnosti, jak by mohli poskytnout rady k jejich řešení.
  • výkonný ředitel informoval správní radu o ukončení členství společnosti STEMMANN - TECHNIK GmbH;
  • výkonný ředitel informoval správní radu o skutečnosti, že stále není zaplacen členský příspěvek u 12,8 % ostatních členů;
  • výkonný ředitel předložil a správní rada schválila žádosti o členství společností
    • M-line software s.r.o., IČ: 06271138, vývoj software pro veřejnou dopravu;
    • Klüber Lubrication CZ, s.r.o., IČ: 25588389, výrobce a dodavatel speciálních maziv;
  • výkonný ředitel informoval správní radu o zasedáních odborných skupin, která proběhla dle předem schváleného plánu. Za alarmující označila správní rada informaci z odborné skupiny Přepravní kontrola o problémech s platbami ČSOB za transakce provedené bankovními kartami ve vozech MHD.
marketingový blok byl primárně zaměřen na přípravy konference „R.E.D. 2024“, informace o aktuálně realizovaných marketingových aktivitách SDP ČR a tvorbě strategie SDP ČR. Informace prezentovala tisková mluvčí.